Over dit project

One Minute in my Shoes


#OneMinuteInMyShoes 
is een street art project van Power of Art House dat op kunstzinnige en schurende wijze de verrassende kanten en echte verhalen van de zogenaamde onzichtbare mensen zichtbaar maakt. Om solidariteit te bevorderen en verbinding te stimuleren. Een humorvol, ontroerend en ontregelend kijkje in de alledaagse levens van deze mensen, middels honderden kunstschoenen en levensgrote schaduwen in de straten van Amsterdam. De kunstschoenen en schaduwen verbeelden een verhaal. Een verhaal over een mentale strijd. Hoop en wanhoop, pieken en dalen, mooi en lelijk, vlekkeloos en beschadigd. Gegrepen uit het echte leven.

Mensen met verborgen verhalen, verborgen leed. Mensen die, net als ieder ander, gelijkwaardig willen meedoen in de maatschappij. Maar in plaats daarvan in de marge belanden. Door domme pech, politieke maatregelen, financiële problemen, de oorzaken zijn uiteenlopend. Het kan de dakloze man zijn die volkomen genegeerd wordt. Maar net zo goed een ambitieuze ICT’er die na zijn ontslag en scheiding de hypotheek niet meer kan betalen en op straat beland. Of de bejaarde buurvrouw die wekenlang alleen thuis zit in volkomen eenzaamheid.

Lees hier de verhalen van Anita, Glenn, Jamal en Age.

Met dit project wil Power of Art House in de donkere decembermaand aandacht vragen voor deze zogenaamde ‘onzichtbare mensen’ in Nederland. Het project begint met een pilot in Amsterdam, waarbij honderden kunstschoenen zullen verschijnen op diverse openbare plekken (zowel binnen als buiten).

Kom je een schoenpaar tegen op straat? Graag delen op social media! #OneMinuteInMyShoes

locaties-binnen-site

Laat je berichtje achter na de piep
Elk schoenpaar heeft een eigen 06-nummer, dat men kan bellen om het verhaal achter de schoenen te horen. Via de voicemail krijg je een kort en krachtig kijkje in het leven van de ‘onzichtbare persoon’. De voicemail eindigt vervolgens met de vraag: 'Wat zou jij doen als je in mijn schoenen stond? Laat je berichtje achter na de piep.'

Confronterend? Lastig? Dat is het ook. Maar het zet je wel aan het denken over jouw rol in dit verhaal, over jouw rol in jouw eigen omgeving. Het werpt een licht op andermans leven, maar ook op dat van jezelf. De mooiste reacties worden verzameld op de website.

Waarom? Omdat wij geloven in (sociale) verbinding. In ‘het je verplaatsen in een ander’. Omdat we elkaar moeten helpen in tijden van nood. Omdat soms een klein gebaar al een groot verschil kan maken. Omdat het belangrijk is dat iedereen kan meedraaien. Want niemand is niemand, toch?


Hulporganisaties
Voor hulpvragen over dit onderwerp verwijzen wij graag naar:

De Regenbooggroep www.deregenboog.org
Leger des Heils  www.legerdesheils.nl
HVO Querido  www.hvoquerido.nl
Amsterdam Underground  www.amsterdamunderground.org
Je EigenStek www.jeeigenstek.nl 
Samen Sterk zonder Stigma  www.samensterkzonderstigma.nl 

Luister naar de reportage over One Minute in my Shoes op Radio1

One Minute in my Shoes werd mede mogelijk gemaakt door:

Prins Bernhard Cultuurfonds
Amsterdam Stadsdeel Oost
Crowdfunding via Voordekunst
Bank Giro Loterij
Harry de Winter (WinterMedia)


BGL_lig_payoff_FC

Met heel veel dank aan:

Anita
Glenn
Jamal
Age
Tatemea (Realisatie website)
Maartje Duin (Radiomaker en journalist)
Chris de Bode (Fotograaf)
Noblabla (Mallenmaker)
Studio SAZZA (Productie)
FCS Reclame
Amsterdam Underground
Samen Sterk zonder Stigma
EYE
Tolhuistuin
De Nieuwe Poort
OBA
Pakhuis de Zwijger
Amsterdam Oost
De Balie
De Krakeling
VondelCS


Pers

Rechtenvrij beeldmateriaal in lage resolutie is bijgevoegd en hoge resolutie is te downloaden vanuit onze persmapBij gebruik van deze foto’s dienen de credits overgenomen te worden uit de bestandsnaam.

Het is mogelijk om een interview aan te vragen met één of meerdere onzichtbare mensen die deelnemen aan dit project. Voor vragen over de extra programmering in 2017, over Power of Art House, beeldmateriaal in hoge resolutie of interviewverzoeken, kunt u contact opnemen met: 

Saskia Stolz: 
info@powerofarthouse.nl 
020 - 364 24 65
06 - 24 89 60 53